Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstelling bepalen

b®3x=5 en 3y+3z+2=0

hieruit weet ik dat x=5/3+0r maar ik zit vast bij dat 2e deel. Hoe moet ik dat precies oplossen?

De uitkomst is
y=0+r(-1)
z=-2/3+r

Joren
3de graad ASO - zondag 22 juni 2003

Antwoord

hallo,
dat hangt ervan af wat je voor parameter neemt.
bv y = r
dan is de oplossing:
y = 0 + r
z = -r - 2/3
neem je voor y = -r
dan heb je als oplossing:
y = -r
z = z + 2/3
enz...
Verschillende opl. zijn dus mogelijk als je met parameters werkt, de uiteindelijke oplossing zal altijd dezelfde zijn.

Koen
zondag 22 juni 2003

©2001-2024 WisFaq