Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parameter > cartesiaans > parameter

'k heb de parametervergelijking van een rechte.
a - {x=3r-1
{y=2r+2
Nu is't de kwestie gewoon een r in te vullen, en da krijg je twee puntenkoppels hebt, stel je de vergelijking van de rechte op.
a-3y=28x+8
Nu wil ik het omgekeerde doen, om te controleren, dus wat doe ik:
a-{x=3r+p
{y=28r+q
En dan twee punten koppels is geven, en zorgen dat het een niet-strijdige vergelijking wordt.
ik bekom.
a-{x=3r+5
{y=28r-20
Klopt het zowat?
Dank je,
Ruben

Ruben
2de graad ASO - zaterdag 21 juni 2003

Antwoord

Twee punten nemen en een vergelijking opstellen lijkt me nogal een omweg. Bovendien heb je ergens ook nog een fout gemaakt.

Met:
{x=3r-1
{y=2r+2
zou ik voor x=3r-1 schrijven: r=1/3x+1/3

Dit vul je in bij y=2r+2:
y=2(1/3x+1/3)+2=2/3x+22/3.

WvR
zaterdag 21 juni 2003

©2001-2024 WisFaq