Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardafwijking berekenen

ik heb maandag een toetsweek over hoe je een standaardafwijking moet berekenen. je moet eerst een grafiek tekenen en de gemiddelde van de grafiek is 1005 de standaardafwijking weet je niet en aan de beide kanten is 1% de oppervlakte. nou moet je op de grafische rekenmachine invoeren:
y1: normalcdf(-10^99,995,1005,x)
y2: 0,01
en bij tblset moet je bij tblstar=4 en tbl= 0,01, als ik alles zo invul kom ik wel op een antwoord maar niet op de juiste antwoord, kun u mij helpen....de uitkomst moet 4,3 gram zijn bij x=4,3 en y=0,01007

dank u wel....

vandan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juni 2003

Antwoord

Tik normalcdf(-1099 , 995 , 1005 , X) als functie Y1 en 0.01 als functie Y2 in je functiescherm in.
Stel je window bij, bijvoorbeeld als volgt: x(min) = 4 en x(max) = 4.5 en y(min) = 0 en y(max) = 0.05
Als je nu beide grafieken laat tekenen en je bepaalt met intersection het snijpunt, dan krijg ik als antwoord 4,2986, dus afgerond wat je wilde hebben.

Tweede optie: zet de Tablesetup op ASK (een na laatste regel) en vul een x-waarde in. In de tweede kolom lees je de bijpassende waarde af. Een beetje proberen levert al snel de waarde (ongeveer) 4,3 op

MBL
zaterdag 21 juni 2003

©2001-2024 WisFaq