\require{AMSmath} Cosē(x) Hallo, Er wordt gesteld dat cos2(x)=1/2+1/2cos(2x). Hoe komt men hieraan? Met vriendelijke groet, George van Klaveren. George Iets anders - vrijdag 20 juni 2003 Antwoord Een formule voor de cosinus van de dubbele hoek stelt dat cos(2x) = cos2(x)-sin2(x) Vervang nu sin2(x) door 1-cos2(x) cos(2x) = 2cos2(x) - 1 en los op naar cos2(x). Waar de formule voor cos(2x) vandaan komt is natuurlijk weer een ander paar mouwen, maar misschien kende je die wel al... cl vrijdag 20 juni 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Er wordt gesteld dat cos2(x)=1/2+1/2cos(2x). Hoe komt men hieraan? Met vriendelijke groet, George van Klaveren. George Iets anders - vrijdag 20 juni 2003
George Iets anders - vrijdag 20 juni 2003
Een formule voor de cosinus van de dubbele hoek stelt dat cos(2x) = cos2(x)-sin2(x) Vervang nu sin2(x) door 1-cos2(x) cos(2x) = 2cos2(x) - 1 en los op naar cos2(x). Waar de formule voor cos(2x) vandaan komt is natuurlijk weer een ander paar mouwen, maar misschien kende je die wel al... cl vrijdag 20 juni 2003
cl vrijdag 20 juni 2003
©2001-2025 WisFaq