Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hallo,
Ik moet voor wiskunde deze vergelijking gelijk stellen :
x·8:x = x +2 maar ik snap niet hoe ze aan dit antwoord komen x2+2x-8 ik snap nog wel hoe je aan x2+2x komt maar niet die -8 kunnen jullie me alsjeblieft helpen?
Alvast bedankt!
liefs, channa

channa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 19 juni 2003

Antwoord

Hallo Channa,

Ik snap het ook niet...
Als je beide leden met x vermenigvuldigt, dan komt er
8x = x2 + 2x, dus x2 + 2x - 8x = 0.
Ben je zeker dat het linkerlid in de opgave 8x/x is, en niet 8/x of zo?

Christophe.

Christophe
donderdag 19 juni 2003

©2001-2024 WisFaq