Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo,

Op zich snap ik de logaritmen enzo wel, maar er is 1
vraagstuk waar ik maar niet uit kom.
Ik hoop dat jullie me uit kunnen leggen hoe ik de volgende
vergelijking op kan lossen.

log3x + 2 = log3 + 2log2

alvast heel erg bedankt!

Groetjes Olaf

Olaf
Iets anders - donderdag 19 juni 2003

Antwoord

Hallo Olaf,

x komt slechts één keer voor, dus zet de term waar x in staat links, en de rest rechts.
log3x = log3 + 2log2 - 2
Ik neem aan dat je natuurlijke logaritme bedoelt, dus met grondtal e, anders moet je maar overal 10 invullen ipv e.
elog3x=elog3 + 2log2 - 2
Dus 3x = elog3 * e2log2 * e-2
Dus 3x = 3 * 22 * e-2
Dus x = 4 * e-2.

En als je grondtal 10 was, komt er x = 4 * 10-2 als oplossing, dus 0.04

Groeten,
Christophe.

Christophe
donderdag 19 juni 2003

©2001-2024 WisFaq