\require{AMSmath} Waarheidstabel van formule Ik heb de volgende formule:(aÙb) Ú (ØaÙc)Hiervan moet ik een waarheidstabel maken. Maar, ik snap er helemaal niks van. Kunnen jullie me uitleggen wat die symbolen voorstellen?Idem met $ en ". Ook daarvan weet ik niet wat het betekent. Ik krijg geen wiskunde op school, en moet het zelf opzoeken. Maar, ik kan het niet vinden.Alvast bedankt! Dennis Iets anders - donderdag 19 juni 2003 Antwoord aÙb betekent a en baÚb betekent a of bØa betekent niet aHiermee kan je voor de gegeven uitdrukking de volgende waarheidstabel maken:Ernstige bestudering van bovenstaande tabel zou toch enig licht kunnen werpen op dit soort vraagstukjes.$ betekent 'er is een'" betekent 'voor alle'Voorbeeld:Als je schrijft:"nÎ$mÎ[n-m=1]dan zeg je:Voor alle nÎ is er een mÎ waarvoor geldt n-m=1(wat overgens niet waar is!)Hopelijk help dat! WvR donderdag 19 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende formule:(aÙb) Ú (ØaÙc)Hiervan moet ik een waarheidstabel maken. Maar, ik snap er helemaal niks van. Kunnen jullie me uitleggen wat die symbolen voorstellen?Idem met $ en ". Ook daarvan weet ik niet wat het betekent. Ik krijg geen wiskunde op school, en moet het zelf opzoeken. Maar, ik kan het niet vinden.Alvast bedankt! Dennis Iets anders - donderdag 19 juni 2003
Dennis Iets anders - donderdag 19 juni 2003
aÙb betekent a en baÚb betekent a of bØa betekent niet aHiermee kan je voor de gegeven uitdrukking de volgende waarheidstabel maken:Ernstige bestudering van bovenstaande tabel zou toch enig licht kunnen werpen op dit soort vraagstukjes.$ betekent 'er is een'" betekent 'voor alle'Voorbeeld:Als je schrijft:"nÎ$mÎ[n-m=1]dan zeg je:Voor alle nÎ is er een mÎ waarvoor geldt n-m=1(wat overgens niet waar is!)Hopelijk help dat! WvR donderdag 19 juni 2003
WvR donderdag 19 juni 2003
©2001-2024 WisFaq