\require{AMSmath} Somrijen Bereken met de formule 0,5·n·(U1+Un) a) 84 + 87 + 90 + 93 +.......+ 180 + 183 b) 70 + 63 + 56 + 49 + ......+ -56 + -63 Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 juni 2003 Antwoord Het enige probleem is dus weten wat n is, het aantal termen. Daarvoor kan je steunen op Un = U1 + (n-1).v waaruit dus n = 1 + (Un-U1)/v Zo zal je vinden dat som(a) = 4539 en som(b) = 70 (in die laatste kan je ook onmiddellijk zien dat alle termen behalve de eerste wegvallen) cl woensdag 18 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken met de formule 0,5·n·(U1+Un) a) 84 + 87 + 90 + 93 +.......+ 180 + 183 b) 70 + 63 + 56 + 49 + ......+ -56 + -63 Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 juni 2003
Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 juni 2003
Het enige probleem is dus weten wat n is, het aantal termen. Daarvoor kan je steunen op Un = U1 + (n-1).v waaruit dus n = 1 + (Un-U1)/v Zo zal je vinden dat som(a) = 4539 en som(b) = 70 (in die laatste kan je ook onmiddellijk zien dat alle termen behalve de eerste wegvallen) cl woensdag 18 juni 2003
cl woensdag 18 juni 2003
©2001-2024 WisFaq