Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix van A en B

Ik heb een probleem met het maken van deze oplossing van de matrix. Deze formule is gegeven
4x + 3y = A
7x - 10y = B
Voor A en B dienen toch getallen worden gegeven anders kan ik geen inverse matrix ervan maken en zo x en y te kunnen uitrekenen. Om dan zo ook de matrix M te kunnen uitrekenen.
 
x
y = M x A
B

David
Student hbo - woensdag 18 juni 2003

Antwoord

Je kan natuurlijk ook gewoon de regel van Cramer gebruiken. Trouwens, het is niet omdat er onbekende getallen in een matrix staan, dat je hem niet kan inverteren... enne... in jouw coefficientenmatrix staan toch geen onbekende getallen?

4 3
7 -10

lijkt mij perfect inverteerbaar...

cl
woensdag 18 juni 2003

©2001-2024 WisFaq