Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorwaardelijke kans

De definitie luidt: P(A gegeven B)=P(A en B)/P(B).

Uit alle voorbeelden blijkt telkens dat je eenvoudiger kunt zeggen: P(A gegeven B)= aantal (A en B)/aantal B, bv. je weet dat de dobbelsteen gevallen is op een even ogen-aantal, dus wat is dan P(2 gegeven even-ogen-aantal): {2}/{2,4,6}=1/3.
Is daar formeel iets op tegen?
Hoe is het historisch gegaan?

Rob Ko
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 juni 2003

Antwoord

"Kans" en "aantal" zijn enkel evenwaardig als alle mogelijkheden even waarschijnlijk zijn. Werken met kansen is zowiezo algemener dan werken met aantallen, want de precieze aantallen zijn niet altijd gekend.

cl
woensdag 18 juni 2003

 Re: Voorwaardelijke kans 

©2001-2024 WisFaq