\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 12514 Integreren + oppervlakte dit is wat ik nu heb: y= (x-1)2 , y= 9 , y= 2x+1 wat is de oppervalte van de ingesloten fig. -1 -1 A= ò= 9dx , B= ò= (X+1)2dx 4 4 A-B KLPOT HEH? -1 A= ò= (9-(X+1)2)dx 4 en verder?? alvast bedankt Mirella Mirel Student hbo - dinsdag 17 juni 2003 Antwoord stel f(x)=(1-x)2; g(x)=2x+1 h(x)=9 de oppervlakte A= ò{f(x)-9}dx (van 0 tot -2) + {opp.3hoek gevormd door g(x), h(x) en y-as} A = ò(x-1)2-9 dx (van 0 tot -2) + 1/2.4.8 = ò x2-2x-8 dx + 16 = [1/3x3-x2-8x] (0 tot -2) + 16 = (0 - (-8/3-4+16)) +16 = 62/3 als ik geen rekenfout gemaakt heb. groeten, martijn mg dinsdag 17 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dit is wat ik nu heb: y= (x-1)2 , y= 9 , y= 2x+1 wat is de oppervalte van de ingesloten fig. -1 -1 A= ò= 9dx , B= ò= (X+1)2dx 4 4 A-B KLPOT HEH? -1 A= ò= (9-(X+1)2)dx 4 en verder?? alvast bedankt Mirella Mirel Student hbo - dinsdag 17 juni 2003
Mirel Student hbo - dinsdag 17 juni 2003
stel f(x)=(1-x)2; g(x)=2x+1 h(x)=9 de oppervlakte A= ò{f(x)-9}dx (van 0 tot -2) + {opp.3hoek gevormd door g(x), h(x) en y-as} A = ò(x-1)2-9 dx (van 0 tot -2) + 1/2.4.8 = ò x2-2x-8 dx + 16 = [1/3x3-x2-8x] (0 tot -2) + 16 = (0 - (-8/3-4+16)) +16 = 62/3 als ik geen rekenfout gemaakt heb. groeten, martijn mg dinsdag 17 juni 2003
mg dinsdag 17 juni 2003
©2001-2024 WisFaq