Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12491 

Re: Re: Re: Hoe de primitive van e-machten vinden?

Dank u ,

voor het beantwoorden, dat stel ik zeer op prijs ik wilde alleen laten zien of ik de inhoud goed heb berekend of niet

Inhoud cilinder is $\pi$ .4.1+ln2 = 21,276

integraal teken 0 tot met 1+ln2 (ex-1)2 dx krijg ik

1,63.. dan in het kwadraat stoppen levert 2,66 .$\pi$ = 8,35

inhoud is dus 21,267 - 8,35 = 18,6 (ongeveer)

Dan wilde ik een vraag stellen (alweer!) in mijn boek drukken ze om inhouden te vinden deze formule:

$\pi$ integraalteken interval a, b (f(x))2 dx maar waarom drukken ze die cilinder er niet bij ? Nu ben ik een beetje in de war geraakt wanneer ik zonder die cilinder moet werken.

Het spijt me dat ik zo veel vragen heb, maar ik studeer zelfstandig en heb geen vaste leraar.Dus ik moet mijn vragen uit mijn boeken halen wat niet altijd lukt....

Als ik u niet meer spreek dan wilde ik u nogmaals bedanken voor u antwoorden en voor de hulp

Groetjes,
Shahram

Shahra
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 juni 2003

Antwoord

Hallo Shahram,

WisFaq is ook voor leerlingen die zelfstandig studeren. Je kunt dus zoveel vragen stellen als je nodig vindt.

Inhoud cilinder klopt. (denk wel aan de manier van opschrijven p.4.(1 + ln2) )

q12501img1.gif

De einduitkomst 15,2

Zonder de formule van de cilinder kan het ook:

q12501img2.gif

Maar dan vinden we opnieuw het wiel uit.

wl
maandag 16 juni 2003

©2001-2024 WisFaq