\require{AMSmath} Lengte kettinglijn Een zeer debiel vraag waarschijnlijk maar ik twijfel gelijk aan alles precies nu. De afgeleide van a/2*[e^x/a + e^-x/a] si gelijk aan ? koen 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003 Antwoord Hoi, Dat ligt er maar aan. Ga je differentiëren naar a, of naar x? Ik neem aan dat je x bedoelt. f(x) = 1/2a*(ex/a + e-x/a). f(x) = 1/2a·ex/a + e-x·a/2a f(x) = 1/2ex + 1/2e-x f'(x) = 1/2·(ex)' + 1/2(e-x)' = 1/2ex + 1/2·-e-x = 1/2ex - 1/2e-x Indien je de functie naar a wilde differentiëren, kwam je 0 uit, want nadat je f(a) had herschreven kreeg je 1/2ex + 1/2e-x, maar aangezien x nu niet variabel is (dus een vaste waarde heeft) komt er na differentiëren 0 uit. Groetjes, Davy. Davy zondag 15 juni 2003 Re: Lengte kettinglijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een zeer debiel vraag waarschijnlijk maar ik twijfel gelijk aan alles precies nu. De afgeleide van a/2*[e^x/a + e^-x/a] si gelijk aan ? koen 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003
koen 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003
Hoi, Dat ligt er maar aan. Ga je differentiëren naar a, of naar x? Ik neem aan dat je x bedoelt. f(x) = 1/2a*(ex/a + e-x/a). f(x) = 1/2a·ex/a + e-x·a/2a f(x) = 1/2ex + 1/2e-x f'(x) = 1/2·(ex)' + 1/2(e-x)' = 1/2ex + 1/2·-e-x = 1/2ex - 1/2e-x Indien je de functie naar a wilde differentiëren, kwam je 0 uit, want nadat je f(a) had herschreven kreeg je 1/2ex + 1/2e-x, maar aangezien x nu niet variabel is (dus een vaste waarde heeft) komt er na differentiëren 0 uit. Groetjes, Davy. Davy zondag 15 juni 2003
Davy zondag 15 juni 2003
©2001-2024 WisFaq