\require{AMSmath} 3´3-stelsels met een breuk in de opgave Hoe bereken ik een 3´3-stelsel, volgens de methode van Gauss, als er in de opgave een(of meerdere) breuk(en) voorkomen? voorbeeld: 4x-3y+2z=15x-y-z=5/12x+4y+z=25/12 melani 2de graad ASO - zondag 15 juni 2003 Antwoord Als je niet me breuken wil werken doe je die vergelijkingen ´ 12. dan krijg je:/4 -3 2 1\ |60 -12 -12 5| \12 48 12 25/ Maar de methode van Gauss-Jordan (spilmethode) werkt net zozeer met als zonder breuken. Koen Mahieu km zondag 15 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik een 3´3-stelsel, volgens de methode van Gauss, als er in de opgave een(of meerdere) breuk(en) voorkomen? voorbeeld: 4x-3y+2z=15x-y-z=5/12x+4y+z=25/12 melani 2de graad ASO - zondag 15 juni 2003
melani 2de graad ASO - zondag 15 juni 2003
Als je niet me breuken wil werken doe je die vergelijkingen ´ 12. dan krijg je:/4 -3 2 1\ |60 -12 -12 5| \12 48 12 25/ Maar de methode van Gauss-Jordan (spilmethode) werkt net zozeer met als zonder breuken. Koen Mahieu km zondag 15 juni 2003
/4 -3 2 1\ |60 -12 -12 5| \12 48 12 25/
km zondag 15 juni 2003
©2001-2024 WisFaq