Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Knop en formule voor het terug rekenen van exponentiele groei

wat is de formule om exponentiele groei terug te kunnen rekenen??

alvast bedankt

thijme
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 juni 2003

Antwoord

Daar is geen specifieke formule voor, tenzij je logaritmen als antwoord wilt horen.
Kijk liever naar een voorbeeld.
Als je moet oplossen 17 . 1,08t = 108 dan krijg je eerst 1,08t = 108/17 en dan vind je de waarde van t uit t = log(108/17)/log(1,08)
Is dit hetgeen je zoekt?

MBL
zondag 15 juni 2003

©2001-2024 WisFaq