Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het bepalen van afgeleiden

De vraag is de afgeleide te bepalen van cotan x=cos x/sin x.
De basisregels als product en quotientregel ken ik wel, maar hoe pas ik die hier toe?Ik zou niet weten zelfs maar waar te beginnen.

J.Folk
Student hbo - zondag 15 juni 2003

Antwoord

Als je de quotiëntregel kent, mag dit geen probleem zijn.
Teller = f(x) = cos(x) ® f'(x) = -sin(x)
Noemer = g(x) = sin(x) ® g'(x) = cos(x).

En dan de quotiëntregel toepassen. Succes!

jr
zondag 15 juni 2003

©2001-2024 WisFaq