\require{AMSmath} Goniometrische formule hmm ik moet aantonen dat :sex(x) + tan(x) = tan(x/2 + pi/4)iemand een ideetje ?alvast bedankt !!linda linda 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003 Antwoord ik veronderstel dat je met sex secans of dus 1/cos bedoelt...1/cos(x)+sin(x)/cos(x)=tan(x/2+Pi/4)tan (x+y) = (tanx + tany)/(1-tanx·tany)dus:(1+sin(x))/cos(x)=(1+tan(x/2))/(1-tan(x/2))gebruik nu de t-formules:als t:=tan(x/2) dan is:sin(x)=2·t/(1+t2)cos(x)=(1-t2)/(1+t2)vul dit alles in in de vetgedrukte vergelijking en je vindt het gestelde.Koen Mahieu km zondag 15 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hmm ik moet aantonen dat :sex(x) + tan(x) = tan(x/2 + pi/4)iemand een ideetje ?alvast bedankt !!linda linda 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003
linda 3de graad ASO - zondag 15 juni 2003
ik veronderstel dat je met sex secans of dus 1/cos bedoelt...1/cos(x)+sin(x)/cos(x)=tan(x/2+Pi/4)tan (x+y) = (tanx + tany)/(1-tanx·tany)dus:(1+sin(x))/cos(x)=(1+tan(x/2))/(1-tan(x/2))gebruik nu de t-formules:als t:=tan(x/2) dan is:sin(x)=2·t/(1+t2)cos(x)=(1-t2)/(1+t2)vul dit alles in in de vetgedrukte vergelijking en je vindt het gestelde.Koen Mahieu km zondag 15 juni 2003
km zondag 15 juni 2003
©2001-2024 WisFaq