Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Ik weet hoe ik de functie bepaal van de raaklijn door een punt P aan een functie, maar nu staat er ln in de functie. Dit snap ik niet.

vraag: bep. de vergl. v/d raaklijn door het punt P (2,f(2)) aan de functie f(x)= ln(2x-3).

Alvast bedankt.

Bram
Student hbo - donderdag 12 juni 2003

Antwoord

Gegeven: f(x)=ln(2x-3)
Wat is dan de afgeleide?
Zie formulekaart of je boek!
f'(x)=2/2x-3
Bereken a=f'(2) en stel een vergelijking op:
y=ax+b, vul (2,f(2)) in enz...
Zou het nu lukken?

WvR
donderdag 12 juni 2003

©2001-2024 WisFaq