Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van een schuine rechthoek

Formule van rechthoek een cirkel een parallellogram een schuine rechthoek en de driehoek

van pe
Ouder - woensdag 11 juni 2003

Antwoord

Hier zit een rekenfoutje:
2. We gaan nu de eerste en de tweede van elkaar aftrekken:

3q + 13r - 22s - 10t = -274 |17 |
17q – 5r + 6s + 2t = 82 | 3 |

51q + 221r - 374s + 170t = -4658
51q - 15r + 18s + 6t = 246 ___-

Daar moet een minteken staan....
Tot aan daar klopt het in ieder geval, nu nog controleren of dit het juiste antwoord opleverd!

Overigens heb ik nog een tip voor een volgende keer: probeer de getallen zo klein mogelijk te houden, dat houdt het wat overzichtelijker.
Bijvoorbeeld, het stelsel net boven deze fout... In plaats van met 33 en 3 te vermenigvuldigen, had je ook kunnen kiezen voor 11 en 1. De coefficienten van de q's worden dan toch gelijk terwijl de rest van de vergelijking minder grote getallen bevat. Ook het stelsel net onder de fout kan makkelijker door in plaats van met 6 en 3, met 2 en 1 te vermenigvuldigen.
Niet nu alles veranderen hoor, maar wellicht handig voor een volgende opgave!

Succes weer,

Zie Formules voor oppervlakte en omtrek

wl
woensdag 11 juni 2003

©2001-2024 WisFaq