Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12309 

Re: Differentieren met rechthoeken en cirkels

h=(21-(1+p)r)/2

mag ik vragen waarom 1+ p??

Lonnek
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 juni 2003

Antwoord

Omtrek = 21 = h + r + h + pr = 2h +r·(p+1).
De eerste drie termen zijn afkomstig van de rechte zijden van de rechthoek, de laatste term is afkomstig van de omtrek van de halve cirkel.
Dus 2h = 21 - r·(p+1)
Dus h = (21 - r·(p+1))/2

Christophe.

Christophe
woensdag 11 juni 2003

©2001-2024 WisFaq