Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met meerdere letters

8b:4+12bd:6d
Is er een regel voor dat je eerst moet delen en dan optellen?
En uit 8b/4 komt dan 4b, maar hoe deel je 12bd door 6d. Deze zijn toch niet gelijk? Of is het 12 b+12d:6d?
Alvast bedankt voor de uitleg.

Philip
Student hbo - woensdag 11 juni 2003

Antwoord

Eerst delen dan optellen, inderdaad! Dus:
8b:4+12bd:6d=(8b:4)+(12bd:6d)=2b+2b=4b

WvR
woensdag 11 juni 2003

 Re: Vergelijking met meerdere letters 

©2001-2024 WisFaq