Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 2128 

Inhoud van een mazouttank

Ik heb op een excelsheet volgens mij de juiste formule ingetikt, maar ik krijg niet de verwachte uitkomst om een vat met andere afmetingen te peilen. Ik krijg ook niet de juiste uitkomst bij controle. Zouden jullie me kunnen helpen?
Dank u voor een eventuele medewerking.

Patric
Iets anders - dinsdag 10 juni 2003

Antwoord

Met r=6,4 en L=24,87 geldt: Inhoud=3200 liter en met de formule:



krijg ik het volgende lijstje:

q12280img1.gif

En dat klopt precies!

Zie Excelblad

WvR
donderdag 12 juni 2003

 Re: Inhoud van een mazouttank 

©2001-2024 WisFaq