\require{AMSmath} Integreren van e functie Hallo, Ik moet de volgende onbepaalde integraal oplossen. òe^(4x+1) Ik was al zo ver dat e^(4x+1) blijft staan, dan moet ik nog de kettingregel toepassen. Daar loop ik dus vast. Kunnen jullie het me uitleggen? Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 juni 2003 Antwoord Hoi Linda, Als je e^(4x+1) differentieert, komt daar 4*e^(4x+1) uit (kettingregel). Dus: ò4*e^(4x+1)dx=e^(4x+1) Er geldt (veelvoudregel; je kunt de 4 buiten de integraal halen): ò4*e^(4x+1)dx=4òe^(4x+1)dx=e^(4x+1) dus òe^(4x+1)dx=(1/4)*e^(4x+1) Je kunt ook zo redeneren: omdat de vier bij differentieren voor de e-macht komt te staan, moet je die 'ongedaan maken' door die factor 1/4. groet, Casper cz maandag 9 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik moet de volgende onbepaalde integraal oplossen. òe^(4x+1) Ik was al zo ver dat e^(4x+1) blijft staan, dan moet ik nog de kettingregel toepassen. Daar loop ik dus vast. Kunnen jullie het me uitleggen? Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 juni 2003
Linda Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 juni 2003
Hoi Linda, Als je e^(4x+1) differentieert, komt daar 4*e^(4x+1) uit (kettingregel). Dus: ò4*e^(4x+1)dx=e^(4x+1) Er geldt (veelvoudregel; je kunt de 4 buiten de integraal halen): ò4*e^(4x+1)dx=4òe^(4x+1)dx=e^(4x+1) dus òe^(4x+1)dx=(1/4)*e^(4x+1) Je kunt ook zo redeneren: omdat de vier bij differentieren voor de e-macht komt te staan, moet je die 'ongedaan maken' door die factor 1/4. groet, Casper cz maandag 9 juni 2003
cz maandag 9 juni 2003
©2001-2024 WisFaq