Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cos, sin, tg

hallo, ik ben een paar keer afwezig geweest in de les wiskunde,
nu zit ik met de vraag.
bepaal telkens de groott van de hoek A afgerond op 1°µ
hier zijn ene paar voorbeelden
sin A= 0,44 |A|= ?
cos A=0,77 |A|=?
tg A=1,1414 |A|= ?
nu de antwoorden heb ik al overgeschreven maar ik zou graag de manier van oplossen weten.

kevin
Overige TSO-BSO - maandag 9 juni 2003

Antwoord

Hoi,

Voor de eerste twee vragen kun je gebruik maken van onderstaand Cabri-applet (sleep met punt P).Voor de derde vraag deze applet:

Sleep met punt P
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

Maar je kon 't ook anders aanpakken. Er bestaan functies waarmee je terug kunt rekenen. Zoals √ en 2, zeg maar. Op je rekenmachine vind je vast de sin, cos en tan terug. Boven die sin, cos en tan, staat iets als sin-1 of inv sin, ... meestal kun je die functies gebruiken door op SHIFT te drukken en daarna op sin, cos of tan. Om nu sin A = 0,44 te berekenen, druk je eerst 0,44 in en daarna op SHIFT + SIN, krijg je 26,103881137339899662583422794459° (je rekenmachine moet wel op DEG staan).

Maar je hebt net gezien dat er meerdere waarden gelden voor de hoek. Probeer daar zelf maar 'n reden voor te bedenken. Kom je er niet uit, stel dan opnieuw een vraag.

Davy.

Davy
maandag 9 juni 2003

©2001-2024 WisFaq