Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Merkwaardige product

Ik begrijp alle oefeningen behalve deze.
(Ö7a4-a)2-(Ö7q-a4)2
Mijne uitkomst is (7a4-2qÖ7a4+a2-Ö7a-a4) maar dat klopt waarschijnlijk niet. Ik snap dit zulke oefeningen niet. alvast bedankt

haci h
Overige TSO-BSO - maandag 9 juni 2003

Antwoord

Gewoon een kwestie van uitschrijven!

(Ö7a4-a)2=
(Ö7a4)2-2·Ö7a4·a+a2=
7a8-2·Ö7a5+a2

(Ö7q-a4)2=
(Ö7q)2-2·Ö7q·a4+a8=
7q2-2·Ö7·a4·q+a8

En dan van elkaar aftrekken...
7a8-2·Ö7a5+a2-[7q2-2·Ö7·a4·q+a8]=
6a8-2Ö7a5+2Ö7a4q+a2-7q2

WvR
maandag 9 juni 2003

©2001-2024 WisFaq