Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ti-68

Hallo,

Ik ben bezig met statstiek. Ik wil het volgende met mijn rekenmachine oplossen, maar ik weet alleen niet hoe en het boekje is vaag. Misschien heeft iemand ervaring met deze rekenmachine.

Van alle transistoren zijn er 20% defect. Hoe groot is de kans dat van 5 willekeurig gekozen transistoren er precies 1 defect is. Kan ik dit oplossen met een functie op zo'n rekenmachine?
Het antw = 0,4096 ofwel 40,69% (geloof ik)
Valt onder binomiale verdeling....
tnx

Gerwin
Student hbo - maandag 9 juni 2003

Antwoord

Het maakt niet uit welke rekenmachine je gebruikt.
Jouw vraag is een directe toepassing van de binomiale verdeling: n = 5 , p = 0,20 , X = aantal defecten

P(X = 1) = P(dgggg óf gdggg óf ggdgg óf gggdg óf ggggd) =
5 · 0,20 · 0,804 = 0,4096

jr
dinsdag 10 juni 2003

©2001-2024 WisFaq