Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krelis en Eddy maken een fietstocht

Hallo,

De vraag :

Krelis en Eddy maken een fietstocht van 80 km.
Krelis rijd met een gemmidelde snelheid van v km/uur
a) Geef een formule waarmee je de tijd kunt berekenen die hij nodig heeft voor de 80 km

dat is (volgens mij) t = 80/v

b) Eddy rijdt 5km/uur sneller en komt 1 uur eerder aan. Wat is de gemmidelde snelheid van Krelis ?

Hier kwam ik niet uit .. zou u me kunnen helpen

Mvg

H.

H.
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 juni 2003

Antwoord

Eddy doet er t-1 uur over, zijn snelheid is v+5 en hij rijdt ook 80 km. Dus geldt:
t-1=80/(v+5) (1)

We wisten al t=80/v (2)

Vul (2) in (1) in: 80/v-1=80/(v+5)
Als je deze vergelijking oplost, dan weet je v.

WvR
zondag 8 juni 2003

©2001-2024 WisFaq