\require{AMSmath} Cirkelsegment Kunnen jullie mij verder helpen? Van een cirkelsegment wil ik de hoogte berekenen. Bekend is de oppervlakte van het cirkelsegment is 903mm2. De radius van de cirkel is r=100mm. alfa = de hoek uit het midden naar de koorde. Aseg=alfa/360·p·r2 - r2·0.5·sin(alfa) Hoe kan ik alfa berekenen? Alvast bedankt. Hans Ouder - zondag 8 juni 2003 Antwoord Ik zou om te beginnen de formule van oppervlakte van een cirkelsegment gebruiken. De hoek is dan in radialen. Je krijgt dan: 903=1/2·1002(q-sinq) q-sinq=0,0903 Algebraisch oplossen is geen optie, denk ik, maar er is niets tegen om de oplossing te benaderen. Zie Numeriek oplossen van vergelijkingen. WvR zondag 8 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie mij verder helpen? Van een cirkelsegment wil ik de hoogte berekenen. Bekend is de oppervlakte van het cirkelsegment is 903mm2. De radius van de cirkel is r=100mm. alfa = de hoek uit het midden naar de koorde. Aseg=alfa/360·p·r2 - r2·0.5·sin(alfa) Hoe kan ik alfa berekenen? Alvast bedankt. Hans Ouder - zondag 8 juni 2003
Hans Ouder - zondag 8 juni 2003
Ik zou om te beginnen de formule van oppervlakte van een cirkelsegment gebruiken. De hoek is dan in radialen. Je krijgt dan: 903=1/2·1002(q-sinq) q-sinq=0,0903 Algebraisch oplossen is geen optie, denk ik, maar er is niets tegen om de oplossing te benaderen. Zie Numeriek oplossen van vergelijkingen. WvR zondag 8 juni 2003
WvR zondag 8 juni 2003
©2001-2024 WisFaq