Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van cyclometrische functies

Hoe leid je de volgende functie af?
sin(Bgcotg x2)
ik probeerde eerst met de formule (f.g)'=f'.g + f.g' maar dit heeft er blijkbaar niets mee te maken...

Elisah
3de graad ASO - zondag 8 juni 2003

Antwoord

Hoi,

Je zal moeten werken met:
D sin(f(x)) = cos(f(x))·f'(x)
de afgeleide van Bgtg(x2) = 2x/(1+x4)

Koen
zondag 8 juni 2003

©2001-2024 WisFaq