\require{AMSmath} Partieel integreren Hoe moet ik het volgende aanpakken. Opgave: (F=integraal teken) F (e2x)·cos 3x dx= Hierbij zeg ik dat e2x=f en cos3x = g' Met de regel van partieel integreren vul ik het dan in: Ff(x)g'(x)dx=f(x)g(x) - Ff'(x)g(x)dx Dus: f(x) = e2x --- f'(x)= 1/2 e2xg'(x)= cos3x --- g(x) = sin 3x Mijn vraag is dan is dit al de juiste aanpak? BS Student hbo - zondag 8 juni 2003 Antwoord Hoi, f(x)=e2x--- f'(x)= 2·e2x g'(x)= cos(3x)--- g(x) = 1/3 ·sin(3x) Nu moet het wel lukken Koen zondag 8 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik het volgende aanpakken. Opgave: (F=integraal teken) F (e2x)·cos 3x dx= Hierbij zeg ik dat e2x=f en cos3x = g' Met de regel van partieel integreren vul ik het dan in: Ff(x)g'(x)dx=f(x)g(x) - Ff'(x)g(x)dx Dus: f(x) = e2x --- f'(x)= 1/2 e2xg'(x)= cos3x --- g(x) = sin 3x Mijn vraag is dan is dit al de juiste aanpak? BS Student hbo - zondag 8 juni 2003
BS Student hbo - zondag 8 juni 2003
Hoi, f(x)=e2x--- f'(x)= 2·e2x g'(x)= cos(3x)--- g(x) = 1/3 ·sin(3x) Nu moet het wel lukken Koen zondag 8 juni 2003
Koen zondag 8 juni 2003
©2001-2024 WisFaq