Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

A sin x + b cos x oplossen

Hallo wisfaq,

Ik ben bezig om gonio vergelijkingen op te lossen van de deze vorm:
a sin x + b cos x
Het is dan de bedoeling om die dan zo op te schrijven:
f(x)= rsin(x + phi)
Met r=Öa2+b2 en tan(phi)= b/a

Ik moet deze som maken:
Gevr: Voor welke x E R geldt:
A) sin x -2 cos x = -1
Mijn oplossing:
r=Ö5 phi= -1.107 dus
Ö5 sin(x-1.107) = -1
5 sin(x-1.107)= 1
5 sin x = 2.107
sin x = .4214
x= 0.434 of x =(p-.434 = 2.7
Maar als ik die x waarden ga controleren dan klopt het niet.Weet U wat ik verkeerd doe ?
Alvast bedankt

Shahra
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 juni 2003

Antwoord

Je schrijft:

5 sin(x-1.107)= 1
5 sin x = 2.107

En daar moet je maar eens HEEL goed over nadenken!

WvR
zondag 8 juni 2003

©2001-2024 WisFaq