Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzamelingen

Bepaal K als K ÌB.
B = { x/x is een balk}
k = { x/x............?


Bepaal Z
x = {x/x is een rechthoek}
y = {x/x is een ruit}
z = {x Ç y}
z = { x/x......................?

Peeter
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 7 juni 2003

Antwoord

Hallo Natalie,

Stel voor je zelf de volgende vragen:

(1)
Mag je een willekeurige kubus ook een balk noemen?
Mag je een willekeurige balk ook een kubus noemen?
Welke conclusie kun je hier uit trekken?

(2)
Wat weet je van de diagonalen van een rechthoek?
Wat weet je van de diagonalen van een ruit?
Wat weet je van de diagonalen van een vierkant?
Welke conclusie kun je hieruit trekken?

Als je op deze vragen een antwoordt weet dan weet je ook de verzamelingen K en Z.
Zo niet kom dan nog een keer terug met je vraag.

wl
zaterdag 7 juni 2003

 Re: Verzamelingen 

©2001-2024 WisFaq