Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuksplitsen met complexe getallen

Tijdens college moet ik dit gemist hebben, want ik snap er werkelijk helemaal niks van... De vraag gaat over het breuksplitsen wat we krijgen met een vak over Fouriertransformaties.

Hoe bepaal je in de volgende vergelijking A, B en C? Wat is de systematiek hierachter??

(1/(2+iw)2)·(1/(4+iw)) = (A/(4+iw)) + (B/(2+iw)) + (C/(2+iw)2)

In deze vergelijking is: i is i, i2 = -1, en w = omega, de frequentie. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Met vriendelijke groet

Guus v
Student universiteit - zaterdag 7 juni 2003

Antwoord

Voor meer informatie over breuksplitsen kan je zoeken in WisFaq. Vooral breuksplitsen lijkt me erg verhelderend!

Het gaat om:

q12141img1.gif

De kunst is nu om A, B en C zo te kiezen dat links en rechts hetzelfde staat:

q12141img2.gif

Waarmee we A, B en C gevonden hebben, nou jij 'wij'... ik!

WvR
zaterdag 7 juni 2003

©2001-2024 WisFaq