\require{AMSmath} Afgeleide van product Wat is de afgeleide van 2log x · 0,5log xHet antwoord uit antwoordenboek is anders dat ik heb! liberg Ouder - zaterdag 7 juni 2003 Antwoord Ik vermoed dat je log2(x)*log1/2(x) bedoelt. Eerst breng je de zaak op hetzelfde grondtal (neem gemakshalve e) = ln(x)/ln(2) * ln(x)/ln(1/2) =ln(x)2/(ln(2) * (-ln(2))) =-ln(x)2/ln(2)2 De afgeleide hiervan bereken je met de kettingregel: d(-ln(x)2/ln(2)2) = -1/ln(2)2 * 2*ln(x)*1/x =-2*ln(x)/(ln(2)2*x) Koen Mahieu km zaterdag 7 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de afgeleide van 2log x · 0,5log xHet antwoord uit antwoordenboek is anders dat ik heb! liberg Ouder - zaterdag 7 juni 2003
liberg Ouder - zaterdag 7 juni 2003
Ik vermoed dat je log2(x)*log1/2(x) bedoelt. Eerst breng je de zaak op hetzelfde grondtal (neem gemakshalve e) = ln(x)/ln(2) * ln(x)/ln(1/2) =ln(x)2/(ln(2) * (-ln(2))) =-ln(x)2/ln(2)2 De afgeleide hiervan bereken je met de kettingregel: d(-ln(x)2/ln(2)2) = -1/ln(2)2 * 2*ln(x)*1/x =-2*ln(x)/(ln(2)2*x) Koen Mahieu km zaterdag 7 juni 2003
km zaterdag 7 juni 2003
©2001-2024 WisFaq