Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12122 

Re: Functie die driehoek ABC vertaalt naar A1B1C1 ?

Hoe kan ik zo'n matrix opstellen, ik heb geen flauw idee hoe dat in zijn werk gaat...
Zou je me daarover meer kunnen uitleggen?

Tobias
Iets anders - vrijdag 6 juni 2003

Antwoord

In jouw voorbeeld geldt:
B'=(300, 0) en C'=(150, -300)
B1'=(640, -94) en C1'=(14, -190)
De matrix L is 2 bij 2. Noem de getallen even p, q, r en s.
Dan geldt:

q12130img1.gif

Dit levert vier vergelijkingen met vier onbekenden p, q, r en s op, die je kunt oplossen.
In het voorbeeld is p=32/15, q=51/50, r=-47/150, s=143/300.
Ik hoop dat je met matrices kunt rekenen, anders zal ik proberen dat nog uit te leggen.
succes verder.
groet,

Anneke
vrijdag 6 juni 2003

©2001-2025 WisFaq