\require{AMSmath} Volmaakte getallen Wat zijn alle volmaakte getallen tot 1000, en is er een trucje voor om deze zelf snel te ontdekken. Kimber Student hbo - vrijdag 25 januari 2002 Antwoord 't Is niet echt een lange lijst: 6, 28 en 496."Een volmaakt getal P[n] is dus te schrijven als P[n]=2(n-1)·M[n], waarbij M[n] een Mersenne-priemgetal is." Zie Volmaakte getallen WvR vrijdag 25 januari 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn alle volmaakte getallen tot 1000, en is er een trucje voor om deze zelf snel te ontdekken. Kimber Student hbo - vrijdag 25 januari 2002
Kimber Student hbo - vrijdag 25 januari 2002
't Is niet echt een lange lijst: 6, 28 en 496."Een volmaakt getal P[n] is dus te schrijven als P[n]=2(n-1)·M[n], waarbij M[n] een Mersenne-priemgetal is." Zie Volmaakte getallen WvR vrijdag 25 januari 2002
"Een volmaakt getal P[n] is dus te schrijven als P[n]=2(n-1)·M[n], waarbij M[n] een Mersenne-priemgetal is."
Zie Volmaakte getallen
WvR vrijdag 25 januari 2002
©2001-2024 WisFaq