Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 2394 

Re: Als A en B een karwei kunnen klaren in 6 uur

Ik heb ook zo een soort vraag ik heb alleen andere tijden. Ik heb geprobeert hetzelfde te doen, maar het lukt niet.
Mijn tijden zijn:

A en B doen het in 2 uur
A en C doen het in 1.5 uur
B en C doen het in 1 uur.

Wie kan mij helpen?

miba
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 juni 2003

Antwoord

Dit is niet zo'n soort opgave, maar precies hetzelfde! Oplossen is gewoon een kwestie van tekstverwerken!!!

Laten we persoon A werksnelheid a geven, persoon B werksnelheid b en persoon C werksnelheid c.

Als A en B samen het karwei in 2 uur klaren, dan doen A en B samen in 1 uur 1/2 karwei. Hieruit volgt dat a + b = 1/2.
Evenzo kom je tot a + c = 2/3 en b + c = 1.

Nu heb je een stelsel van drie vergeljikingen met drie onbekenden en dat kun je oplossen. De oplossing hiervan is:
a=1/12, b=5/12 en c=7/12

Dus A kan het klusje in 12 uur tijd oplossen, B kan het in 22/5 uur en C doet er 15/7 uur over.

WvR
zondag 8 juni 2003

©2001-2024 WisFaq