Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen van een cilinder

Ik moet de inhoud van een cilinder berekenen.
De cilinder heeft een straal van 10 m en een hoogte van 5 m.
De inhoud moet in liter zijn.
Ik heb de volume berekend van de cilinder:
3,14 x 10 x 10 x 5 = 1570 m (maar hier weet ik niet of ik m2 krijg, want de volume moet in m3 aangezien 1l=1 dm3
Kunnen jullie mij helpen, met dank

De Pel
Iets anders - woensdag 4 juni 2003

Antwoord

Door alle maten in meters te nemen heb jij een antwoord gevonden in kubieke meters, dus 1570 m3.
Omdat 1 m3 = 1000 liter is het antwoord in liters dus 1.570.000.

Je hebt meteen liters (dm3) als je alles vanaf het begin van de berekening omzet in dm.
Straal = 100 dm, hoogte = 50 dm, volume = 3,14·100·100·50 = 1570000 liter. Misschien vind je deze laatste aanpak handiger.

jr
woensdag 4 juni 2003

©2001-2024 WisFaq