\require{AMSmath} Van hellingspercentage naar hellingshoek als ik een hellingspercentage van 175% heb, hoe groot is dan het hellingsgetal in graden? Piya Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2003 Antwoord Hellingspercentage slaat het het aantal meter dat je stijgt als je 100 meter vooruit gaat.0% = 0°100% = 45°Bij jouw voorbeeld: 175%Als je 100 meter verder gaat (horizontaal gemeten) dan ben je 175 meter gestegen. dus de richtingscoefficient is 175/100=7/4de tangens van de hellingshoek = de rico=arctan(7/4)=1.051650213 radialen Dat is iets meer dan 60°Koen km woensdag 4 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als ik een hellingspercentage van 175% heb, hoe groot is dan het hellingsgetal in graden? Piya Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2003
Piya Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 juni 2003
Hellingspercentage slaat het het aantal meter dat je stijgt als je 100 meter vooruit gaat.0% = 0°100% = 45°Bij jouw voorbeeld: 175%Als je 100 meter verder gaat (horizontaal gemeten) dan ben je 175 meter gestegen. dus de richtingscoefficient is 175/100=7/4de tangens van de hellingshoek = de rico=arctan(7/4)=1.051650213 radialen Dat is iets meer dan 60°Koen km woensdag 4 juni 2003
km woensdag 4 juni 2003
©2001-2024 WisFaq