Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 4167 

Re: Oppervlakte willekeurige driehoek

Is er niet iets makkelijkers?

Tobias
Iets anders - woensdag 4 juni 2003

Antwoord

Ik denk het wel. Ik zou gewoon De formule van Heron gebruiken.

Handig te programmeren ook.... Gegeven A, B en C.
Bereken a=d(B,C), b=d(A,C) en c=d(A,B) en s=1/2·(a+b+c). Dan is de oppervlakte gelijk aan:
(s(s-a)(s-b)(s-c)) en klaar is klara...

Met de formule 1/2·basis·hoogte is het een stuk lastiger, denk ik...

WvR
woensdag 4 juni 2003

 Re: Re: Oppervlakte willekeurige driehoek 

©2001-2024 WisFaq