Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren van functies met 2 variabelen is het hoofdstuk

Sketch contour maps of the following functions
c) xkwadraat+2x+ykwadraat(complete the square in x)
f) y/x

pj lon
Student universiteit - maandag 2 juni 2003

Antwoord

c) met kwadraatafsplitsen kun je van deze functie maken:
z = (x+1)2 + y2 -1
Dus alle contouren zijn cirkels met straal 1+z, en middelpunt (-1, 0)
f) z = y/x, ofwel y = z·x, dus alle contouren zijn rechte lijnen, door de oorsprong, met richtingscoefficient z.
groet

Anneke
maandag 2 juni 2003

©2001-2025 WisFaq