Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineare vergelijkingen

Find all values of the constants labda en mu in order that the equations
x+y+z=4
x-y+z=2
2x+y-labdaz=mu
may have
a) just one solution
b) no solutions
c) an infinite set of solutions

bart b
Student universiteit - maandag 2 juni 2003

Antwoord

Eerst b)
Voor het berekenen van l kun je weer de determinant gelijkstellen aan 0.
Vervolgens kun je gaan vegen, zie Matrices en lineaire vergelijkingen.
en daarmee de waarde van m berekenen waarvoor er oneindig veel oplossingen zijn.
Dan c)
Dezelfde waarden van l, en alle andere waarden voor m
Tenslotte a)
Alle andere waarden van l, en willekeurige waarde voor m.
succes

Anneke
maandag 2 juni 2003

©2001-2024 WisFaq