Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen inconsistent

Show that the following set of equations are inconsistent
B)
x1+x2+x3=2
x1+x3+2x4=3
x1+x2+x4=4
-x2+2x3=2

Pieter
Student universiteit - maandag 2 juni 2003

Antwoord

Met vegen kun je dit stelsel in driehoeksvorm schrijven.
Uit de laatste vergelijking blijkt dan bijvoorbeeld 0=1, waaruit de inconsistentie volgt.
Voor meer informatie over vegen: zie
Matrices en lineaire vergelijkingen
groet, Anneke

Anneke
maandag 2 juni 2003

©2001-2024 WisFaq