Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans op een prijs in een loterij

In een loterij met 1000 biljetten zijn er 50 prijzen. wat is de kans

1. dat we met één biljet prijs hebben ?
2. dat we met twee biljetten twee prijzen hebben ?
3. dat we met 2 biljetten minstens één prijs hebben ?

bedankt!

eric
3de graad ASO - maandag 2 juni 2003

Antwoord

1. P(1 x prijs, 1 x geen prijs [of andersom!]) = 50/1000·950/999 0,0951
2. P(twee prijzen) = 50/1000·49/999 0,0025
3. 1 - P(twee keer geen prijs) = 1 - 950/1000·949/999 0,0975

jr
maandag 2 juni 2003

©2001-2024 WisFaq