Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorwaardelijke kansrekening

drie kaarte worden getrokken uit een spel van 52 kaarten . Bereken de kans van de gebeurtenissen.

D : minstens twee azen


het boek geeft de oplossing : 73/5525
ik kom telkens wel iets in de 70 uit mar nooit 73
ben ik verkeerd of het boek ?


bedankt

linda

linda
3de graad ASO - zondag 1 juni 2003

Antwoord

Minstens 2 azen? Dan moet je de kans uitrekenen op 2 azen (en geen aas) plus de kans op 3 azen!
P(2 azen)=3·4/52·3/51·48/50=...
P(3 azen)=4/52·3/51·2/50=...
Probeer het maar eens. Komt precies uit! Hopelijk helpt dat.

WvR
zondag 1 juni 2003

©2001-2024 WisFaq