Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

De hoeveelheid neerslag in Nederland is normaal verdeeld met gemiddelde van 36,2 mm en een staandaardafwijking van 12,7 mm. Weersdeskundigen noemen april extreem droog als er minder dan 8mm neerslag valt. Bereken in vier decimalen nauwkeurig de kans dat de eerstvolgende aprilmaand extreem droog is.

Geertj
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 juni 2003

Antwoord

Vul zelf maar in!

De normale tabel

m = s =
x <
P(x < ...) =
< x <
P(... < x < ...) =

Handig hè?

Zie Meer voorbeelden...

WvR
zondag 1 juni 2003

©2001-2024 WisFaq