\require{AMSmath} Variantie Vereenvoudig de formule voor de variantie bij groepering waarnemingen:Toon aan dat Var(X)=1/nå(xi-m)2·ni=1/nåxi2ni-m2In heb boek staat wel het bewijs zonder die ni, maar met die ni , weet ik niet hoe ik aan het eindbewijs kom. Alvast erg bedankt!! ben 3de graad ASO - zaterdag 31 mei 2003 Antwoord hoi,Var(X)=1/nå(xi-m)2·ni=1/nå(xi2 - 2xim + m2)·ni= 1/nåxi2·ni - 2måxi·ni + m2åni= åxini=mDus het dubbel product kan worden geschreven als (-2m2)En åni = 1 (Definitie gemiddelde)Volledig uitschrijven geeft:1/nåxi2ni-m2 Koen zondag 1 juni 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vereenvoudig de formule voor de variantie bij groepering waarnemingen:Toon aan dat Var(X)=1/nå(xi-m)2·ni=1/nåxi2ni-m2In heb boek staat wel het bewijs zonder die ni, maar met die ni , weet ik niet hoe ik aan het eindbewijs kom. Alvast erg bedankt!! ben 3de graad ASO - zaterdag 31 mei 2003
ben 3de graad ASO - zaterdag 31 mei 2003
hoi,Var(X)=1/nå(xi-m)2·ni=1/nå(xi2 - 2xim + m2)·ni= 1/nåxi2·ni - 2måxi·ni + m2åni= åxini=mDus het dubbel product kan worden geschreven als (-2m2)En åni = 1 (Definitie gemiddelde)Volledig uitschrijven geeft:1/nåxi2ni-m2 Koen zondag 1 juni 2003
Koen zondag 1 juni 2003
©2001-2024 WisFaq