Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Statistiek

bewijs :
LL
(4*n over 2*n)/(2*n over n )
dit moeten zo grote haakjes zijn met boven dus 4n en onderaan 2n -

RL = (1*3*5* ... * (4*n-1))/[((1*3*5* ... *(2*n-1))^2]

bewijs LL = RL

Kan iemand hieraan uit ?

ik kom tot na omzetten van LL naar cominatieformules
en uischrijven van die combinatie formules tot :

LL = [4*n! / (2*n!)*(2*n)!]*[n!*n! / (2*n)! ]

weet iemand hoe ik dan verder moet ?


alvast hartelijke , ( ter voorbereiding examen )


Bert

bert
3de graad ASO - zaterdag 31 mei 2003

Antwoord

Gebruik:
4n!/2n!=((4n-1)·(4n-3)·....·1)·(4n·(4n-2)·(4n-4)·....·2)/(2n!)=
(4n-1)·(4n-3)·....·1·22n
Op dezelfde manier: 2n!/n!= 2n·(2n-1)·(2n-3)·....·1
Even omwerken, invullen en klaar.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 31 mei 2003

©2001-2024 WisFaq