\require{AMSmath} Differentieren wat is de afgeleide van: * xe^-x * 3^(2x+3) * (2x-3x2)^10 * x2e^x * (xlnx)/(e^x) en hoe doe je 2(hoog)log3 op de texas instruments 83?? ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2003 Antwoord Hoi, Handige regeltjes vooraf: D(f(x)n)= n·f(x)n-1·f'(x) D[f(x)·g(x)]=f'(x)·g(x) + g'(x)·f(x) D(af(x))=ln(a)·f'(x)·af(x) D[f(x)/g(x)]=[f'(x)·g(x)-g'(x)·f(x)]/g(x)2 Probeer hiermee de oefeningen zelf te vinden... de oplossing staan hieronder 1)e-x - x·e-x 2)2·32x+3ln(3) 3)10·(2-6x)·(2x-3x2)9 4)x2·ex + 2x·ex 5)(1+ln(x)-x·ln(x))/ex Verder is 2log(3)= log(3)/log(2) Groetjes, Koen donderdag 29 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
wat is de afgeleide van: * xe^-x * 3^(2x+3) * (2x-3x2)^10 * x2e^x * (xlnx)/(e^x) en hoe doe je 2(hoog)log3 op de texas instruments 83?? ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2003
ilse Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 mei 2003
Hoi, Handige regeltjes vooraf: D(f(x)n)= n·f(x)n-1·f'(x) D[f(x)·g(x)]=f'(x)·g(x) + g'(x)·f(x) D(af(x))=ln(a)·f'(x)·af(x) D[f(x)/g(x)]=[f'(x)·g(x)-g'(x)·f(x)]/g(x)2 Probeer hiermee de oefeningen zelf te vinden... de oplossing staan hieronder 1)e-x - x·e-x 2)2·32x+3ln(3) 3)10·(2-6x)·(2x-3x2)9 4)x2·ex + 2x·ex 5)(1+ln(x)-x·ln(x))/ex Verder is 2log(3)= log(3)/log(2) Groetjes, Koen donderdag 29 mei 2003
Koen donderdag 29 mei 2003
©2001-2024 WisFaq