Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulpunten berekenen van hogeregraadsfuncties

f:x-x8-256
Klopt het dan als je als oplossing V={2,-2,-2,2} krijgt??
wil iemand mij helpen
dank je

nadine
Overige TSO-BSO - woensdag 28 mei 2003

Antwoord

Ja hoor. Dat klopt. De enige reële nulpunten zijn 2 en -2 . Maar waarom schrijf jij die twee maal. Ze hebben geen multipliciteit 2.

Dus V={-2,2}

(PS: Er zijn nog 6 complexe nulpunten. Dit omdat een achtstegraagdsvergelijking steeds 8 nulpunten in het totaal moet hebben. V(complex)= {-2*i,2*i,-(Ö(2)+Ö(2)*i),Ö(2)+Ö(2)*i,,-Ö(2)+Ö(2)*i,Ö(2)-Ö(2)*i)}.
Als je niet weet waarover dit laatste gaat hoef je er gewoon geen rekening mee te houden)


Koen Mahieu

km
woensdag 28 mei 2003

©2001-2024 WisFaq